Almanya' da Eğitim ve Araştırma İmkanları Bilgilendirme Toplantısı yapıldı
18 Ekim 2016 | 08:09

Gazi Üniversitesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı ve DAAD Ankara işbirliği ile 11 Ekim 2016 Salı günü, Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Koçak'ın açılış konuşması ile başlamıştır. Almanca Öğretmenliği öğrencilerinin yanı sıra diğer bölümlerden de öğrencilerin ilgi gösterdiği etkinlikte DAAD Ankara temsilciliğinden Ahmet Dalgıçoğlu Almanya hakkında genel, sosyal ve kültürel bilgiler vermiş, sonrasında ise Almanya’da eğitim sistemi, lisansüstü eğitim, burs ve staj imkânları hakkında öğrencileri bilgilendirmiştir. Etkinliğin diğer aşamasında bölümümüz öğrencilerinden Merve Çıldır 2015-2016 eğitim öğretim yılında Erasmus+ programı kapsamında öğrenim görmüş olduğu Almanya'nın Eberhard Karls Tübingen Üniversitesi'nde yaşadığı deneyimleri aktarmıştır. Toplantı Erasmus+ staj programı çerçevesinde 2016 yılı yaz döneminde Almanya'nın Berlin şehrinde staj yapan bölümümüz öğrencisi Hülya Yılmaz'ın paylaşımlarının ardından soru-cevap kısmıyla sona ermiştir.